Previous Next

Nieuw: Ashtanga Yoga!

Iedere donderdag 07:00 – 08:00

Meld je aan voor een gratis proefles!

Hou je van een fysieke uitdaging en wil je met een goede focus aan de dag beginnen? Kom dan vanaf donderdag 2 juli van 07:00 - 08:00 uur naar mijn wekelijkse Ashtanga les buiten op het Parcours in Valkenburg (bij slecht weer bij Essential Movements).

Mijn naam is Aart Smit, psycholoog/ coach, host bij het Shimano Experience Center, en Yoga docent. Na een leven van voetballen met bijkomende blessures, een stijf lichaam en de maandagochtend (na wedstrijddag) moeilijker op kunnen staan wilde ik wat gemakkelijker in mijn vel komen te zitten. De overstap van het stoere voetbal naar het "zweverige" yoga was best groot. Maar na mijn ervaring met Ashtanga Mysore yoga begin 2014 kon ik dat zweverige wel achterwege laten, want het was gewoon hard werken. Zowel fysiek als mentaal.

Ashtanga yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je een vaste serie van houdingen of asana's doet. Het prettige hieraan vind ik dat je in een flow kunt komen, omdat je weet wat er komt. Vreemd genoeg maakt de herhaling niet dat het saai wordt, maar geeft de herkenning juist ruimte voor verdieping. Zoals ademhaling bij meditatie.

In het begin was het doorzetten, maar na een tijdje begon ik de voordelen te ervaren. Na de les begon ik me sterker in mijn lichaam te voelen. Geestelijk ervoer ik eenzelfde effect. Mijn gedachten kunnen nog wel eens alle kanten op schieten, maar de yoga geeft me kalmte en een betere focus.

Het heeft me altijd gefascineerd wat verder gevorderde yoga beoefenaars met hun lichaam kunnen, maar vooral ook dat ze doorgaans een bepaalde geestelijke rust en vrolijkheid uitstralen spreekt me aan. Dit alles maakte dat ik mij verder wilde verdiepen. Ik ben hiervoor in de zomer van 2018 naar India gegaan voor mijn Yoga Teacher Training. Zo kan ik de energie die ik zelf in Ashtanga yoga vond en vind, weer verder geven.

Hopelijk zie ik je binnenkort op het Par'course. Bijvoorbeeld bij jouw eerste gratis proefles op donderdag van 07:00 – 08:00 uur.

Locatie: Essential Movements, Parcours, Valkenburg
Kosten: €12,50,-
Vorm: Ashtanga yoga
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Benodigheden: Handdoek aub zelf meebrengen. Matjes, kussens, dekens zijn aanwezig

Voor vragen kun je contact opnemen met Essential Movements via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.