Pasen 2020

Lieve mensen,

Pasen 2020 is er een die de annalen zal halen en een Pasen die een ieder zich zal herinneren. Hoe die herinnering er uit ziet is afhankelijk van hoe jij met de situatie omgaat en vanuit welk perspectief je (terug-)kijkt. 

 

Als we vanuit een spiritueel perspectief naar Corona kijken dan geeft dit een heel ander beeld dan wanneer we vanuit een economisch oogpunt kijken, als we iemand verliezen in deze crisis uiteraard ook. De (levens)kunst in deze is om vanuit divers perspectief te kunnen kijken en uiteraard zijn empathie en compassie belangrijk om vanuit verschillend perspectief naar een situatie te kijken. Wat je waarneemt is waar maar dat geldt net zo goed voor de ander. Wil je gelijk of geluk?

Spiritueel gezien:
De geboorte van een nieuwe tijd, en net als bij iedere geboorte zijn er barensweeën. Het lijkt er even op alsof het Licht van de nieuwe tijd wat verduistert, maar niets is minder waar. Het wordt straks ‘lichter’ dan ooit. Het vissentijdperk maakt haast om te verdwijnen, dit laat nog even zien dat wij meer vanuit ons gevoel gaan werken. Ons innerlijk kind krijgt meer ruimte, voelt zuiverheid vanuit het hart. Religieuze stromingen zoeken naar onderlinge verbindingen.

Economisch:
Er is enorm veel onbalans op de planeet als het gaat om financiën en de economie. Die onbalans is er al heel lang en het komt nu naar de oppervlakte door middel van een virus, een virus ontstaan omdat er iets is dat uit balans is in het bewustzijn van de mens. Het is goed te beseffen dat een virus “neutraal” is. Het is simpelweg een vorm of een uiting van energie, ongeacht of die uiting fysiek of mentaal is. De functie van een virus is dan ook om datgene dat uit balans is weer in balans te brengen. Deze onbalans is niet nodig omdat de technologie die er momenteel op onze planeet is er moeiteloos voor kan zorgen dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft, mits we deze technologie op een juiste wijze gebruiken.

Verlies: 
Een baby die geboren wordt sterft tegelijkertijd het leven in de buik van de moeder en wordt in een andere dimensie geboren, een overgang die uitbundig wordt gevierd. De dood wordt in diverse culturen ook gevierd als toppunt van transformatie. Dit neemt niet weg dat verlies van een dierbare geen pijn en verdriet doen en deze mogen er natuurlijk ook zijn, maar wellicht verzacht het bovenstaande enigszins het verwerkingsproces.

Bedenk dat alles bestaat uit twee kanten
Dus aan jou de vraag… welke kant kies je? Waar richt je je focus en aandacht op? Gezondheid – geen gezondheid. Vrienden – geen vrienden. Een relatie – geen relatie. Overvloed – geen overvloed. Voor Trump – tegen Trump. Voor de boeren – tegen de boeren. Voor duurzaamheid- duurzaamheid is bullshit. Milieu – geen milieu. Oordeel - oordeelvrij. Angst-Liefde etc.

Alles om je heen is gemaakt van hetzelfde spulletje. Energie. De werkelijkheid vormt zich naar wat jij verwacht. Waar jij op basis van je perceptie aandacht aan geeft, dat is hoe je je leven beleeft en ervaart. Dat is wat je terugziet in je focus.

Het enige wat je hoeft te onthouden is wat eigenlijk terugkomt in het aloude gezegde: waar je aandacht aan geeft groeit. Hoe harder je tegen iets vecht, hoe groter het wordt. Simpelweg omdat je je energie erin pompt. Dat is wat je creëert.

Schitterend toch maar ook paradoxaal. Je wilt iets heeeeeeel erg ‘niet’ en dat is precies wat je krijgt en waar je wat aan bijdraagt. Daarom heeft ‘vechten tegen’ ook geen zin. Vertaal het zoals altijd weer naar iets wat je kent. Zie het maar als iets waar veel vechtsporten op gebaseerd zijn; je eigen kracht wordt tegen je gebruikt.

Pasen 2020 van wederopstanding naar wederopbouw.

Veel liefde, gezondheid en wijsheid!

Essential Movements

(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.