Yoga bij Essential Movements

Yoga bij Essential Movements

Yoga voor volwassenen

Door het beoefenen van yoga ontstaat er meer rust in hoofd en lijf. Op een ontspannen, ongedwongen manier leer je ontdekken wat jouw lijf je te vertellen heeft. Hier kun je nieuwe manieren ontdekken die je zowel fysiek, mentaal als emotioneel en spiritueel sterker maken en hen laten stralen. Je wordt veerkrachtiger waardoor je de dagdagelijkse dingen beter aankunt.

Yoga is geïntegreerd in de Essential Movements lessen op donderdagavond bij Brenda Tjoelker, zie weekagenda.

Vinyasa Yoga is een (licht) dynamische vorm van yoga waarbij er aandacht is voor beweging op het ritme van je ademhaling. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus/opties binnen een houding, waardoor het voor iedereen, onafhankelijk van niveau, toegankelijk is. De houdingen volgen elkaar in een rustig ritmisch tempo op en daarom wordt vaak gesproken over “flow yoga”. Elke les wordt langzaam opgebouwd van inspanning naar ontspanning. Ervaar het meditatieve ritme, en breng je lichaam en geest in harmonie.

Do-In oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. De strekkingen en massages werken in op de energiebanen (meridianen). Hierdoor ontspannen spieren en raken ze goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast krijg je, door de aandacht voor ademhaling tijdens de les, ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer één.

Yoga voor kinderen

Het is fijn om te weten dat er steeds meer mensen van mening zijn dat Yoga bijdraagt aan een evenwichtige ontwikkeling van mensen en in bijzonder ook kinderen en jongeren. De maatschappij waarin we leven legt veel druk op ons. Op velerlei gebied dienen volwassenen, maar zeker ook kinderen en jongeren prestaties te leveren en lijken ze aan veel verwachtingen te moeten voldoen. Dit brengt spanning en stress met zich mee, voor henzelf en hun omgeving. Door beoefening van yoga, in de breedste zin van het woord, leren mensen om gericht met hun lijf bezig te zijn, te voelen en te ervaren. Er ontstaat verbinding met het grotere geheel.

Bij kinderen en jongeren draagt Yoga bij aan een positieve ontwikkeling van het zelfvertrouwen, verbetert de concentratie en ze leren te luisteren naar hun lichaam. Ze merken dat hoofd en lichaam op elkaar reageren. Het geeft een positieve bijdrage aan de leerprestaties en de relaties onderling. Belangrijk is dat het bij de yoga niet om het resultaat gaat, maar om de ervaring! Dat is voor heel veel mensen al een openbaring op zich.

T.a.v. de kinderen en tieners worden er in ons centrum ook 'yogalessen' geboden. Hierbij wordt op een speelse wijze aandacht aan lichaam en geest geschonken. Deze kinder- en tieneryogalessen zijn net als de Essential Movements gecombineerd met de kennis vanuit de Shiatsu. Verder staan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, massages (met kleren), vormen van dans, muziek en creatieve vormen centraal. De kinder- en tieneryoga wordt gegeven door Petra Hofman.Elke hulpvraag start met een intake

Elke nieuwe cliënt wordt allereerst gezien door Brenda Tjoelker, de oprichter van dit gezondheidscentrum, tijdens een uitgebreide intake. Zij heeft door de jaren heen met veel zorg een aantal professionals bijeen gebracht die samen een hele rij complementaire technieken in hun portefeuille hebben.

Met een heel goed inzicht in de manier waarop de verschillende disciplines elkaar versterken onderzoekt Brenda met jou hoe de best mogelijke zorg voor jou er uit ziet. Er vinden metingen (waaronder o.a. bloeddruk, saturatie, coherentie) plaats, een uitgebreid gesprek en ook al een behandeling die afgestemd wordt op wat er in het moment het meest nodig is.

Aan de hand van alle bevindingen ontvang je een maatwerk advies dat kan bestaan uit verschillende soorten behandelingen en dat erop gericht is jou de tools te geven om zelf het eigenaarschap te kunnen nemen van je vitaliteit en je gezondheid op alle vlakken. Zo kunnen wij elke (hulp)vraag uiterst effectief beantwoorden!


Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input
(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.