Let’s Move en Volg je hart, (het klopt altijd).

De afgelopen twee weken waren weer dynamische weken bij Essential Movements.

Fijn om te ontdekken hoe mensen hun weg steeds beter kunnen vinden. Letterlijk vanaf de parkeerplaats naar ons stekkie boven Shimano, maar ook vooral hoe meer mensen bekend raken met wat we te bieden hebben.

Fijn om te ontdekken hoe meer mensen hun kloppende hart (her)ontdekken en er aandacht aan schenken.

Voor ons als teamleden een basisgedachte, daar we werken van uit het hart! En dat dragen we graag over op anderen. En of het nu gaat om “je hart volgen” in het maken van keuzes op persoonlijke of professioneel vlak, maar vooral ook ‘je hart volgen en kijken wat het jou te vertellen heeft’ op gezondheidsvlak is een heel wezenlijk aandachtspunt! Het is allemaal met elkaar verbonden.

Binnen tal van onze groepslessen, workshops, trainingen, coaching en behandeling kom je dit dan ook tegen.

Het hart heeft zoveel wijsheid in zich, dat deze wijsheid negeren, een ‘dood-zonde’ is. Dus zorg dat je leeft!

Nou ja, dit lijkt wel een ‘Ode aan het hart’ (Over die ode een andere keer meer).

En zo geschiedde, want ook in groter verband was er veel beweging.

Zo was er o.a. een kennismaking met de Junior kamer JCI op Par’Course. Zij lieten zich verrassen en informeren over wat er op Par’Course zoal te doen is. Zo brachten ze ook een bezoek aan Essential Movements. Hier werden ze door Brenda in contact gebracht met Hart Coherentie van HeartMath ( Instituut waar wetenschappelijk onderzoek door zowel cardiologen als neurologen wordt gedaan). Geen presentatie met beelden en tekst, nee juist het effectief ervaren stond op het programma. Dat was de Experience. Hoe klopt jouw hart? Wat heeft jouw hart jou te vertellen?

Voor velen een nieuwe ervaring om anders naar hun hart te kijken én luisteren. Te ervaren wat de invloed van ademhaling is. Daar waar t.a.v. meditatie en ademhaling voor veel meer mensen nog deuren geopend kunnen worden, werd ook nu weer ontdekt dat aan meditatie en bewust ademen “niets zweverigs is”. Het is juist de basis van je bestaan.

Dit werd ook tijdens deze introductiemiddag duidelijk.

Iedereen kon via Hart Coherentie ervaren en ontdekken hoe oost en west (Westerse wetenschap en eeuwen oude oosterse wijsheid) bijeenkomt. Door de koppeling van een oor sensor aan de zogenaamde Emwave Pro aperatuur (van HeartMath), wordt o.a. ieders hartcoherentie gemeten en kun je zien hoe het met jouw hartritme en hartvariabiliteit gesteldheid is. Deze Emwave Pro geeft een beeld weer van de relatie tussen het hart en het brein. Dus waarvan maakt jouw hart een sprongetje? Van blijdschap of verdriet? Hoe heeft jouw gemoedstoestand invloed op je hart?

En vooral hoe kun jij dit positief beïnvloeden. Een hele openbaring voor aanwezigen. Daar waar bijvoorbeeld iemand dacht dat hij heel ontspannen was, liet het programma iets anders zien. Daarmee laat het zien waar ontwikkelkansen liggen. En zien doet geloven, dat is de kracht van het programma en dit nodigt uit en zet aan tot verandering. Dus zo kreeg de mensen van de Junior kamer een inkijkje in hun hart. Hun hart maakte overigens vanzelf een sprongetje toen ze ook nog een ijskoud proefje mochten nemen met hun handen in ijswater.

Misschien ben je door het lezen van bovenstaande wel geïnspireerd geraakt. Schroom niet meer informatie te vragen. Want door het beoefenen van een HeartMath programma, bijvoorbeeld ‘Werken aan Veerkracht’, doorloop je een programma waarbij je onder begeleiding leert hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie kunt brengen. Je krijgt inzicht in de gevolgen van stress en wat je eraan kunt doen. Ook leer je tal van technieken hoe je stressvolle situatie hanteerbaar kunt maken.        

Eigenlijk dus een programma dat voor iedereen, jong en oud, van cruciaal belang is, om de wereld van vandaag beter uitgerust toe te kunnen treden.

En zo gebeurde het dat de mensen van de Junior kamer een harts-ervaring rijker en met nieuwe tools in hun rugzak (of broekzak of waar dan ook) naar huis gingen.

En ook EM voelde zich weer gezegend deze ervaring en kennis te kunnen doorgeven.

Samen maken we de wereld een stukje mooier.

Nieuwsgierig wat een HaertMath programma voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.