Ik ben Daniëlle Smit (1970) en samen met mijn echtgenoot, dochter en zoon woon ik op een mooie plek in Mheer. Mandara is mijn praktijk voor Shiatsu en Rouwtherapie.

Lang geleden begon ik mijn loopbaan als secretaresse en werkte ik met veel plezier bij verschillende bedrijven; van een wegenbouwbedrijf in Maastricht tot een projectbureau in Tilburg en via Rijkswaterstaat weer terug in het zuiden. Na de geboorte van mijn zoon koos ik er voor full-time bij mijn kinderen te zijn.

Na een aantal jaren ging ik voor mijn eigen ontwikkeling op zoek naar een nieuwe uitdaging en maakte ik kennis met Shiatsu bij Brenda Tjoelker van Essential Movements! Na één behandeling was ik al verkocht en schreef me in voor de opleiding aan de Internationale Shiatsu School. Ik leerde in de opleiding en op de stageplek die Brenda mij aanbood, hoe mooi het is om de energiestroom in het lichaam in beweging te zetten zodat een mens aan zijn of haar fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele conditie kan werken.

Tijdens dit traject heb ik zelf gewerkt aan energieblokkades die ontstaan waren door iets waar ieder mens in het leven mee te maken krijgt: verlies. Ik ondervond dat door het lichaam te stimuleren blokkades los te laten, mijn hele rouwproces in beweging gebracht werd zodat ik het doorlopen kon en de rouw om kon zetten in groei.

Vanuit de wens anderen te kunnen ondersteunen in hun proces, volgde ik als aanvulling de opleiding Rouwtherapie bij Open Mind. Mijn doel is om vanuit mijn eigen ervaring mensen te helpen hun natuurlijke flexibiliteit te hervinden die nodig is om mee te kunnen bewegen in de voor hun veranderde situatie. Om na een traumatische gebeurtenis weer tot rust te komen.

Flexibiliteit is balans en balans geeft rust. Dat gun ik iedereen na een moeilijke periode en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Image

'Een goed luisteraar helpt de ander te ontdekken hoe deze zich voelt.'