Previous Next

Pasen 2020

Lieve mensen,

Pasen 2020 is er een die de annalen zal halen en een Pasen die een ieder zich zal herinneren. Hoe die herinnering er uit ziet is afhankelijk van hoe jij met de situatie omgaat en vanuit welk perspectief je (terug-)kijkt. 

 

Als we vanuit een spiritueel perspectief naar Corona kijken dan geeft dit een heel ander beeld dan wanneer we vanuit een economisch oogpunt kijken, als we iemand verliezen in deze crisis uiteraard ook. De (levens)kunst in deze is om vanuit divers perspectief te kunnen kijken en uiteraard zijn empathie en compassie belangrijk om vanuit verschillend perspectief naar een situatie te kijken. Wat je waarneemt is waar maar dat geldt net zo goed voor de ander. Wil je gelijk of geluk?

Spiritueel gezien:
De geboorte van een nieuwe tijd, en net als bij iedere geboorte zijn er barensweeën. Het lijkt er even op alsof het Licht van de nieuwe tijd wat verduistert, maar niets is minder waar. Het wordt straks ‘lichter’ dan ooit. Het vissentijdperk maakt haast om te verdwijnen, dit laat nog even zien dat wij meer vanuit ons gevoel gaan werken. Ons innerlijk kind krijgt meer ruimte, voelt zuiverheid vanuit het hart. Religieuze stromingen zoeken naar onderlinge verbindingen.

Economisch:
Er is enorm veel onbalans op de planeet als het gaat om financiën en de economie. Die onbalans is er al heel lang en het komt nu naar de oppervlakte door middel van een virus, een virus ontstaan omdat er iets is dat uit balans is in het bewustzijn van de mens. Het is goed te beseffen dat een virus “neutraal” is. Het is simpelweg een vorm of een uiting van energie, ongeacht of die uiting fysiek of mentaal is. De functie van een virus is dan ook om datgene dat uit balans is weer in balans te brengen. Deze onbalans is niet nodig omdat de technologie die er momenteel op onze planeet is er moeiteloos voor kan zorgen dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft, mits we deze technologie op een juiste wijze gebruiken.

Verlies: 
Een baby die geboren wordt sterft tegelijkertijd het leven in de buik van de moeder en wordt in een andere dimensie geboren, een overgang die uitbundig wordt gevierd. De dood wordt in diverse culturen ook gevierd als toppunt van transformatie. Dit neemt niet weg dat verlies van een dierbare geen pijn en verdriet doen en deze mogen er natuurlijk ook zijn, maar wellicht verzacht het bovenstaande enigszins het verwerkingsproces.

Bedenk dat alles bestaat uit twee kanten
Dus aan jou de vraag… welke kant kies je? Waar richt je je focus en aandacht op? Gezondheid – geen gezondheid. Vrienden – geen vrienden. Een relatie – geen relatie. Overvloed – geen overvloed. Voor Trump – tegen Trump. Voor de boeren – tegen de boeren. Voor duurzaamheid- duurzaamheid is bullshit. Milieu – geen milieu. Oordeel - oordeelvrij. Angst-Liefde etc.

Alles om je heen is gemaakt van hetzelfde spulletje. Energie. De werkelijkheid vormt zich naar wat jij verwacht. Waar jij op basis van je perceptie aandacht aan geeft, dat is hoe je je leven beleeft en ervaart. Dat is wat je terugziet in je focus.

Het enige wat je hoeft te onthouden is wat eigenlijk terugkomt in het aloude gezegde: waar je aandacht aan geeft groeit. Hoe harder je tegen iets vecht, hoe groter het wordt. Simpelweg omdat je je energie erin pompt. Dat is wat je creëert.

Schitterend toch maar ook paradoxaal. Je wilt iets heeeeeeel erg ‘niet’ en dat is precies wat je krijgt en waar je wat aan bijdraagt. Daarom heeft ‘vechten tegen’ ook geen zin. Vertaal het zoals altijd weer naar iets wat je kent. Zie het maar als iets waar veel vechtsporten op gebaseerd zijn; je eigen kracht wordt tegen je gebruikt.

Pasen 2020 van wederopstanding naar wederopbouw.

Veel liefde, gezondheid en wijsheid!

Essential Movements