Previous Next

Nieuwsbrief.....

Nieuwsbrief…..

Zoals je misschien hebt opgemerkt, hebben we een nieuwsbrief “overgeslagen”.

Overgeslagen, weg gelaten, vergeten, hoe je het ook noemt, hij was er niet. Niet bewust, maar doodgewoon omdat hij in alle drukte van de dag, zomaar vergeten, ontglipt en er tussenuit was gepiept.

Tja, niets menselijks is ons en ook mij vreemd. Omdat er zoveel interessante dingen gebeuren bij Essential Movements, werden we opgeslokt door onze bezigheden.

Maar hier geef ik jullie graag een update, van wat er was en wat er komen gaat!

De aandacht ging de afgelopen tijd natuurlijk naar onze behandelingen en consulten met individuele cliënten. Luisteren, voelen, ervaren, ontdekken de energie weer laten stromen. Op welke manier dan ook. Steeds meer wordt de weg gevonden tussen de verschillende therapeuten, om samen het belang van één cliënt (systeem) te dienen. Synergie in wording en beleving.

Onze samenwerking tussen therapeuten, tilt de behandelingen van cliënten namelijk naar een hoger level. Samen sta je sterk, kun je zoveel meer, vul je elkaar aan, kan het lichaam en geest op verschillende niveaus versterkt worden. Zo wordt het hele systeem bediend. We maken tenslotte allemaal deel uit, als een kleine schakel, van een groter geheel.  

En dat verbinden we graag naar de buitenwereld. Deze buiten wereld is helaas nog niet altijd even goed doordrongen van wat een complementaire, holistische, aanvullende kijk te bieden heeft. Die voor zaken die minder “wetenschappelijk bewezen” zijn, (maar wel al oeroud), de ogen sluiten. Blij en dankbaar zijn we dan ook als met momenten blijkt dat de ogen opengaan, dat er niet alleen gekeken wordt, maar daadwerkelijk gezien en ervaren wordt, wat helpend kan zijn voor cliënten! Het laat zien hoe we SAMEN meer zouden kunnen betekenen voor onze cliënten.

Fijn dat dit steeds vaker gebeurd! Zoals het moment dat een arts in een gerenommeerd ziekenhuis verbazingwekkend reageert als zijn patiënt* hele positieve ontwikkelingen laat zien. Ontwikkelingen die vanuit de westerse medici soms lastig te begrijpen zijn en ‘onverklaarbaar’ zijn voor de eerder gestelde diagnose. En dan tóch een gigantische verbetering?! Hoe bijzonder is dat. Wat hebt u gedaan, waar bent u geweest? Nou wij weten het wel! Dat is complementair werken! Bijvoorbeeld door inzet van Acupunctuur, Shiatsu, kou trainingen etc. Hoe mooi is dat!

En wij zien het niet als een wedstrijd is, het is geen concurrentiestrijd, het draait om de gezondheid, het welbevinden en de tevredenheid van de cliënt. En dan zijn we trots op deze cliënten die dit heel enthousiast hun verhaal met de buitenwereld delen! DANK JULLIE WEL!

Dat motiveert! Om steeds meer mensen te motiveren en inspireren en de wereld van “alternatieve behandelingen” te laten ontdekken en ervaren. Je geen patiënt te voelen maar een cliënt die regie kan voeren en het zelf-herstellend vermogen aanspreekt!

En niet alleen onze cliënten delen hun ervaringen. Ook wij laten ons zien buiten onze behandelkamer. Bijvoorbeeld tijdens het Netwerk Vitaal Limburg in Vaeshartelt. Hier kon kennis gemaakt worden met tal van de expertises en masterclasses op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Zo vertelde Dr. Ludidi, over Intermittent Fasting. Precies die dingen waar ook onze Brenda en Ceryl jullie graag meer overtellen en laten ervaren! Zo kun je op zaterdag 19 oktober deelnemen aan de introductie workshop Essential Living, meer dan Intermittent Fasting alleen. Voor meer informatie klik op de link.

Verder hadden we op 4 september ook de interessante lezing over Cressana en het waardevolle waterkersplantje. Michel Mertens vertelde ons gepassioneerd over wat dit kleine plantje voor kracht in zich heeft en wat het jou kan bieden.

En op 8 september stond Par’ Course vol met alles in teken van fietsen en wielrennen, in kader van de toertocht Wielerfestival Cauberg. Voorafgaand aan de start op zaterdag, konden deelnemers en belangstellenden kennismaken met fietshelden als Joop Zoetemelk en Johan Museeuw, maar vooral ook met allerlei experiences bij Shimano. En ook wij lieten zien wat het belang van een koutraining, ijsbaden en intermittent living kan betekenen in relatie tot een sportinspanning.

En net zo waren we ook op vrijdag 20 september present tijdens het Maastricht Bereikbaar evenement dat door Shimano georganiseerd werd. Par’Course bruist!

En dit weekend vindt er een Reiki Initiatie plaats! Waarin mensen leren hoe ze zichzelf en bijvoorbeeld hun lieftallige huisdier of huisgenoten kunnen behandelen.

Wat verder mooi is om te delen: Binnen de ijstrainingen staan steeds vaker mooie verbindingen centraal. Twee vrienden die hun vriendschap bekrachtigen in het IJS. Of een stel dat al jaren samen is, een gezinstraining en binnenkort zelfs ons eerste huwelijkspaar! IJs is echt een prikkeling voor het leven!

Een verbinding die je tot in je diepste kern voelt en raakt.

Wat fijn dat Brenda ook dit jaar weer haar licentie heeft veiliggesteld, door het (her)behalen van haar diploma. De kennis wordt steeds groter, de ervaringen intenser en dat is een groot goed om te delen. Brenda proficiat!

Vanaf oktober start en tevens een tweede wekelijks KOU-groep op de woensdagmorgen. Naast de vertrouwde maandagavondgroep (waarop je kunt instromen, na het volgen van een workshop), nu dus een tweede dag waarop jij jouw leven een positieve boost kunt geven. Elke woensdag van 7.00 tot 9.00 uur kun je terecht voor een frisse start van je dag!

Dat brengt me bij de evenementen die je komende tijd kunt verwachten of waar je ons binnenkort kunt ontmoeten:

Op zondag 29 september en 6 oktober, staat Danielle Smit, onze Shiatsu therapeut, maar bovenal ook rouwtherapeut op de uitvaart beurs in Maastricht en Heerlen. Hoewel rouw misschien vaak doet denken aan “het overlijden van een dierbare”, sluit het ook aan bij rouwprocessen als het wegvallen van een huisdier, een verhuizing of het verlies van een baan. Het gaat er bij al deze gebeurtenissen en ervaringen om dat er emoties spelen die zich een weg mogen vinden. Vaak is merkbaar dat dit proces door tal van redenen stagneert. Danielle wil graag laten zien wat het belang is van Shiatsu in combinatie met rouwverwerking. Het is een daadkrachtige manier om “de rouw weer in beweging te brengen”. Binnenkort zal Danielle in een interview daar meer over vertellen. Nu al interesse… zoek haar op op de uitvaart beurs of bel/mail haar. 

Op 19 oktober zal de workshop Essential Living gegeven worden. Dit als voorloper op een training van een hele gezondheidsweek in januari waarin je jouw lijf een volledige RESET kunt geven.

En ben je nieuwsgierig naar tal van zaken op het gebied van gezondheid. Dan kun je Essential Movements ook ontmoeten op de Gezondheidsbeurs in Heerlen op 2 november 2019.
Dus allemaal boeiende en inspirerende evenementen! Tevens zal Ceryl Nuij in november nog een tweetal lezingen verzorgen aangaande het belang van voeding.

Maar je kunt natuurlijk ook gezellig binnenwandelen en je vraag ter plekke stellen. We helpen je graag op weg.

 

Let’s inspire each other and create new experience!

 

Groeten namens team Essential Movements

 

 


Kijk verder voor het actuele aanbod ook telkens op FB/website. Want natuurlijk gaan onze wekelijkse en maandelijks groepslessen ook gewoon door (koutrainingen, kou-workshop volgens Wim Hof op 5 oktober 2019, EM-yogalessen, tieneryogalessen, ouder en kind yogalessen  

 

 

 

*  Iemand als patient of client benaderen is trouwens een hele andere benaming en tevens ook benadering.. maar daar vullen we graag  een andere keer een artikel mee J)